Annons

Annons

Bankrånarnas bil
fortfarande borta

31 oktober 2018, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Polisen söker fortfarande efter en bronsfärgad bil som använts av de bankrånare som sköt mot en polispatrull.

Det var 14.44 i fredags eftermiddag som larmet kom in om att Åtvidabergs sparbank rånades. Rånarna var maskerade och hotade personalen med ”automatvapenliknande föremål” – där minst ett måste ha varit skarpt.

Gärningsmännen flydde först i en ljusgrå BMW. Den bilen påträffades senare i området Fågelsången och hade då satts i brand. Rånarna ska sedan ha åkt vidare i en bronsfärgad Peugeot, falskskyltad med registreringsnummer LAE 283.

Det var på länsväg 691, några kilometer väster om Åtvidaberg, när de mötte en polisbil. När polisbilen vände och körde efter dem stannade rånarna och besköt bilen. Vare sig polismannen eller hans tjänstehund kom dock till skada. Händelserna rubriceras som grovt rån och försök till mord.

När Polistidningen hör sig för om läget uppges att hundföraren verkar ha fått det stöd han behöver.

Rånarjakten klassades först som särskild händelse och region Öst har fått nationell förstärkning. Polisen har ännu inte påträffat den bronsfärgade flyktbilen och efterlyser tips om denna samt andra iakttagelser.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst