ANNONS;

ANNONS:

 
 


Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 6. Den delas ut runt den 6 december till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 

Ordförandeord

Firandet dröjer …

Lena Nitz, ordförande

 
 

 
 
 

Arkiv

”Det måste få ett stopp”

Publicerad 2018-11-12

Aktuellt Natten till söndagen drabbades en polis i Jönköping av en attack mot sitt hem. Händelsen rubriceras som grov mordbrand.

Enligt Vetlanda Posten kastades stenar och andra föremål in i polisens bostad på Vätternäs vid tvåtiden på natten. Boende i närheten vittnar om rökutveckling.

På Polisen.se berättar polisområdeschefen Lennart Leijon att man pratat med den utsatta polisen:
– Han och hans familj mår efter omständigheterna bra och vårt fokus ligger nu på att de ska få det stöd de behöver, säger Lennart Leijon.

Tecken tyder på att polisen drabbades på grund av sitt yrke. Rikspolischef Anders Thornberg framhåller på Polisen.se att han inte står ensam i det som hänt.
-Är det riktat mot hans yrkesroll är det en attack mot hela Polismyndigheten och det kommer vi aldrig acceptera. Jag har kontakt med regionpolischefen i Öst för att försäkra mig om att de har de resurser som krävs för att vi ska gripa och lagföra de skyldiga.

Foto: Magnus Laupa

Polisförbundets ordförande Lena Nitz skriver på Twitter:
”Återigen har en polis blivit attackerad i sitt hem. Som tur är blev ingen skadad. Men det måste få ett stopp. Varje attack mot en polis är ett hot mot vår demokrati. Det är allvarligt och helt oacceptabelt!”