Annons
Annons

”Vi har förlorat
en fantastisk kollega”

19 december 2018, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.
Foto: Emma Eneström

Den 18 december avled en Malmöpolis efter en trafikolycka i samband med en utryckning.

Foto: Emma Eneström

Den 18 december avled en Malmöpolis efter en trafikolycka i samband med en utryckning. (Uppdaterad.)

Larmet om olyckan kom 20.27 på kvällen. Vid 00.58 gick Polisen ut med att en av poliserna avlidit. Hans kollega skadades lindrigt när polisbilen voltade av vägen.

Nina Eilenberg Wemrin

-Malmö är i sorg – vi har förlorat en fantastisk kollega, säger Nina Eilenberg Wemrin som är regionalt huvudskyddsombud i Syd till Polistidningen.

Hon berättar att krisstödet snabbt var på plats.
-Och vi känner att vi får stöd från hela polissverige. Alla har gjort det här valet att arbeta för att upprätthålla demokratin, alla vet att man riskerar att betala det högsta priset, men ingen tänker att det ska hända en själv, på ett vanligt uppdrag, en vanlig tisdag.
-När det väl händer ställer vi oss frågan: Vad är det värt? Ändå vet vi att vårt uppdrag kräver att vi fortsätter. Det ska rulla ut radiobilar idag, i morgon … det slutar inte. Sedan har vi de anhöriga som sitter hemma och väntar. Nu går våra tankar till hans nära och kära.

19 december klockan tolv hölls en nationell tyst minut och från Rosengårds polisstation till Drottningtorget gick en kortege som enligt Kvällsposten omfattade ett 60-tal polisbilar.

Polisförbundets ordförande Lena Nitz skriver på Twitter:
”Det är med stor sorg och förtvivlan som jag mottagit beskedet om att en kollega omkommit i tjänsten. Mina tankar går till närstående, vänner och kollegor.”

På Polisen.se citeras regionpolischef Carina Persson:

– Jag har med stor sorg mottagit beskedet om att vår kollega avlidit i tjänsten. Jag vet att detta var en mycket uppskattad medarbetare och vän. Mina tankar går till hans familj, vänner och närmaste kollegor.

Även rikspolischefen uttalar sig på Polisen.se
– Det är med stor bestörtning som jag har tagit emot beskedet att en polis i Malmö har avlidit under ett tjänsteuppdrag. Mina tankar går till den avlidne kollegan, de anhöriga och övriga arbetskollegor i Malmö och i region Syd. Polisyrket är förenat med vissa risker och den här tragiska olyckan visar att vi måste fortsätta arbetet med att minimera de riskerna, säger rikspolischef Anders Thornberg.

På Twitter flödar  fina inlägg:

@ArobertsPoma /Andy Roberts‏ : ”Vi har med stor sorg mottagit beskedet om att vår kollega avlidit i tjänsten. Våra tankar går till hans familj, vänner och närmaste kollegor. Det är en tung dag för oss alla.”

YB Södermalm / Viktor Adolphson: ”Oerhört tungt. Hoppades länge att ”no news are good news”. Men en av kollegorna dog. Kommer inte hem från arbetet till barn och familj igen. Min varmaste medkänsla till hans anhöriga. och till hans blåa familj, hans arbetskamrater.
Ta hand om varandra!”

@CalleCK”Det farligaste vi gör är att vara i trafiken. Det som inte får hända hände, igen.
Vi har vakten, vila i frid.”

@Gzale: ”Sorg, tomhet och upprivna gamla sår. Ord känns så överflödiga. Mina böner och tankar till anhöriga . Vila i frid”

@polisen_HLM /Pär Cederholm: ”En vän och kollega har lämnat oss hastigt. Du var en förebild för oss alla i din hängivenhet och professionalism. Mina tankar går till dina nära och kära. Vila i frid.”

@SMalmqvist  /Sophia Willander:
”En sorgens dag. Vänner och kollegor runt om i landet höll idag en tyst minut för P. Drottningtorget i Malmö badade i blåljus, tårar och omtanke. Vi saknar dig.”

@Brohopp /Fredrik Brokopp: En tung dag idag. En kollega har slitits ifrån oss när han förolyckades i sitt uppdrag. Idag vajade flaggan på halvstång samtidigt som utryckningarna med blåljus fortsatte. Mina tankar finns hos anhöriga och nära kollegor.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst