Annons
Annons

Större variation på fötterna

5 oktober 2018, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.
Foto: Johan Svanestrand

Nu ska det bli mer att välja på för polisernas fötter. Ett avtal är slutet med flera olika leverantörer av  kängor och andra skodon.

Foto: Johan Svanestrand

Nu ska det bli mer att välja på för polisernas fötter. Ett avtal är slutet med flera olika leverantörer av  kängor och andra skodon.

– Vi har försökt lyssna på de synpunkter poliserna har haft, säger Sara Strömberg verksamhetsutvecklare på Polisens Utvecklingscentrum Stockholm, NOA.
Enligt henne rör det sig om en helt ny typ av avtal som ska ge bättre förutsättningar för individanpassning.
– Fötter ser ju väldigt olika ut och eftersom personalen inte funnit en bra passform har vi kämpat väldigt hårt för att få till en större bredd i sortimentet.

Det handlar inte bara om kängor i den nya upphandlingen, förklarar Sara Strömberg, utan också andra typer av skor och stövlar som används i verksamheten. Även den aspekten att poliserna i Sverige jobbar i olika typer av klimat ska ha tagits i beaktande. Men det kommer att dröja ett tag innan poliserna kan trampa i sina nya skor.
– Det är ungefär 140 olika modeller som ska in i systemet och vi jobbar just nu med att få ut bra information om det här, säger Sara Strömberg.
Hon lägger till att även handsksortimentet är breddat och att de poliser som velat ha smalare handskar än de som funnits tillbuds nu kan få det.
– En som har storlek sex var och provade de här och de satt som en smäck, berättar hon.

Susanne Liwång är det skyddsombud som har frågan om kängorna, som varit något av en långbänk. Så här långt tycker hon att det nya avtalet verkar bra.
– Det är ju det här skyddsorganisationen har påtalat, att utbudet behöver breddas. Det finns också bifallna motioner om det från Polisförbundets kongresser, både årets och tidigare. Så på pappret är vi i mål. Sen måste vi ju såklart se hur det faller ut i verkligheten, säger hon.

Något avtal för utbildningarna, som tidigare utgjort ett eget upphandlingsområde, är ännu inte klart. Där pågår processen med upphandling fortfarande.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst