Vad hände sen?
Med hjärta för hinder

7 februari 2019, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Susanne Ekholm är fortfarande på banan, men allt ser lite annorlunda ut.

Susanne Ekholm är fortfarande på banan, men allt ser lite annorlunda ut.
Våren 2017 följde Polistidningen henne när hon besegrade hinder efter hinder på Ultimate OCR i Hackstaskogen i Åkersberga. Efter tävlingen hade en urlakad men lycklig Susanne kvalat till EM i Holland samma år. Dagen efter svimmade hon och fick åka ambulans till sjukhus. När reportaget gick i tryck var hennes hjärta under utredning. Hon hade släppt EM-drömmen men hoppades kunna fortsätta i sporten.
– Sedan dess har det varit lite berg-och-dalbana. Jag har en kronisk hjärtsjukdom som kallas långt qt-syndrom 2 och kräver medicinering med betablockerare.

Syndromet kan orsaka plötsliga svimningar. Om den inte behandlas kan den leda till döden. Susanne Ekholm har redan mycket låg puls, vilket ställer till en del besvär i kombination med betablockerarna. Motion hjälper henne att må bättre och få upp pulsen och Susanne har fortsatt träna. Hon har till och med genomfört några lopp, men tar det lugnt.
– Jag spring-går på tävlingarna och har lärt mig att det faktiskt handlar mycket om teknik och taktik, inte bara om att pressa sig.

”Men jag har en bandspelare inopererad i hjärtat och jag har koll.”

I oktober 2018 var hon på VM i OCR i London och körde tre kilometer hinderbana.
– Mer för att få vara med i sammanhanget och träffa alla.
De långa distanserna har hon släppt. Man förlorar mycket salter då och det tycks trigga sjukdomen. Däremot har hon börjat spela hockey vilket hon hoppas kunna fortsätta med.
– Det är så himla roligt.
Susanne Ekholm säger att läkarna inte ställer sig bakom tävlandet fullt ut.
– Men jag har en bandspelare inopererad i hjärtat och jag har koll. Och min hjärtläkare har sagt att träningen inte verkar vara min trigger. Man kan ju välja att bli en sjukdom men det vill inte jag. Och det finns bra saker, som att jag har blivit bättre på att ta hand om mig själv efter det här.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst