ANNONS:

ANNONS:

 
 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 6. Den delas ut i december till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

”Den fasta placeringen
är ett hinder”

Publicerad 2019-04-18

Insänt Jag läste din artikel om polisområde Malmös PA-placeringar. Bra artikel. Den hade kunnat bli meterlång om du pratat med den stora mångfalden av polisassistenter. Dock tycker jag att den får läget att se lite trevligare ut än vad det är. Här kommer en snabb bild av hur jag uppfattar läget.

Att man får söka sig ut efter minst 18 månaders utredning är för visso sant, sett till den senaste sökningen. Det garanterar ju dock inte någon tjänst. Det är få platser på ingripandeverksamheten (IGV) som erbjuds, samtidigt som kullarna inne blir större och större. Det är fler kollegor inne som suttit 24 månader. Det är gruppcheferna på IGV som beslutar vem som kommer i turlagen och inte, detta kan vara till nackdel för polisassistenterna som gjort sin aspirant i andra PO och sedan fått år av utredning i polisområde Malmö. Dessa PA har inte träffat gruppcheferna, känner ingen i turlagen och så vidare.

Motivationen inne är låg och frustrationen stor. Många upplever att chefer gärna inte tar samtal kring PA-rotationen utan mest stänger dörren kallt. Det finns många som flyttat till andra städer för att slippa Polisområde Malmös system och ledning. Den fasta placeringen är egentligen inte något annat än ett hinder. Den hindrar oss från att söka flyttlådan för att få IGV någon annanstans. Den gör också tiden inne obegränsad och ovissheten om när man kommer ut eller om man kommer ut är stor.

Igår tog jag en fika med två blivande polisassistenter i Polisområde Malmö. Dessa har redan ångest över sina år inne och är omotiverade till att hamna i Malmö. De upplever redan att de inte finns gehör eller intresse för yngre PA.

Med detta sagt, så har polisområde Malmö nog bland de bästa gruppcheferna och avdelningscheferna i myndigheten. Det finns en så enorm förståelse hos gruppchefer och de gör allt för att hålla oss motiverade och glada. Utan gruppchefernas enorma insats och lust att kämpa för oss, hade det garanterat varit fler uppsägningar.

PA på utredningen i Malmö