Annons
Annons

Misstänks för
förberedelse till mord

1 april 2019, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Missnöje med en tillsättning ska ha lett till att en polis hämtat ut sitt tjänstevapen och skickat hotfulla sms till en kollega. (Uppdaterad 8 april.)

Missnöje med en tillsättning ska ha lett till att en polis hämtat ut sitt tjänstevapen och skickat hotfulla sms till en kollega. (Uppdaterad 8 april.)

Polisen hade enligt Svt Nyheter sökt ett jobb, men sedan dragit tillbaka sin ansökan.
– Men han hade synpunkter på den som slutligen kom ifråga, säger Joakim Zander, åklagare vid Särskilda åklagarkammaren till Svt Nyheter.

Polisen, som hade semester, begav sig till polishuset där han hämtade ut tjänstevapnet. Han skrev ett antal hotfulla sms till en kollega som varit inblandad i tillsättningsärendet. Bland annat uppgav han att han hade fulla magasin. I stämningsansökan står det att han ”i förtäckta ordalag förklarat att han var villig att göra upp med NN vid ett personligt möte”.
Polismannen hämtades in till förhör och i samband med det gjordes en husrannsakan. Polismannen ska då ha hotat en annan kollega. På köksbordet fanns hans tjänstevapen, med patron i patronläget, ett laddat extra magasin, samt en påslagen komradio.

Polisen omplacerades efter det hela. När han officiellt delgivits misstanke om brott stängdes han av.

Han förnekar brott och ska i förhör ha uppgivit att han hämtat ut vapnet för att kunna försvara sig mot kollegan.
Han står nu åtalad, misstänkt för grovt hot mot tjänsteman, förberedelse till mord samt hot mot tjänsteman.

Uppdatering 8 april: Pan har nu yttrat sig i ärendet. Om polismannen döms för grovt olaga hot //mot tjänsteman/ och /eller förberedelse till mord så bedömer Pan att han inte kan fortsätta som polis. Döms han däremot enbart för hot mot tjänsteman gällande det verbala hotet i samband med husrannsakan kommer han däremot behålla jobbet.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst