Annons
Annons
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Nu finns det ett extremt roligt jobb att söka.
Märk väl, det är inte en poliskarriär jag försöker torgföra.

Nu finns det ett extremt roligt jobb att söka.
Märk väl, det är inte en poliskarriär jag försöker torgföra.Kanske är jag yrkesskadad, men jag har svårt att tro att någon av er som läser detta har missat att den tunna blå linjen behöver fyllas på, och det rejält, de närmaste åren.

Den här texten handlar om ett drömuppdrag för journalister som gillar att mixa stort och smått, ute på fältet såväl som vid skrivbordet. För det är på Polistidningen det inom kort finns ett ledigt jobb.

Kollegorna på redaktionen är blott två, men ambitiösa och med stark journalistisk integritet. Vi sitter på Polisförbundets kansli, som flitigt frekventeras av poliser av olika slag, från olika delar av Sverige och världen. De bär på en rad berättelser:
Starka minnen av att verkligen ha gjort skillnad – ibland på sätt som de av olika skäl inte ens får yppa. Men också tunga tankar om oprovocerade attacker, tröga system, bristande stöd och ultralånga förhandlingar som ibland utmynnat i ett jaså.

Till det bästa med att jobba på Polistidningen hör att det händer saker som tål att bevakas dygnet runt, året runt, jorden runt. Vi får en hel del tips, inte minst om poliser som går i pension. Var och en av dessa skulle man med fördel intervjua. Men då skulle vi knappt göra annat.
Där kommer vi också in på en nackdel med jobbet. Det finns alltid fler tips, händelser och utspel än vi hinner förvalta. Men det kan man leva med, så länge man inte tror att man alltid kan ha soprent i inkorgen och samvetet innan man loggar ut.

Till det inte så rosenskimrande med jobbet hör enstaka kontakter med personer som inte mår bra. Som han som av oklar anledning framhöll att han hade tillgång till vapen, trots att han inte var polis. Men det balanseras upp av att vi ofta är omgivna av erfarna poliser, redo att skydda, hjälpa och ställa till rätta.

Det här kanske någon uppfattar som textreklam, eller rentav en annons.
Men nej, det är ett tack.

Det har varit ett privilegium.

Eva Schoultz
snart före detta
chefredaktör och ansvarig utgivare
POLISTIDNINGEN
– tidningen för Polisförbundets medlemmar

LÄS MER om tjänstenpå Polisförbundets webb.
(Sista datum för ansökan passerat.)

Uppdatering: Måndag 29 juli kliver min företrädare Anna Hjorth in som tillförordnad chefredaktör och ansvarig utgivare, medan min efterträdare vaskas fram. 


 

Lördag 5 oktober är nytt datum för Polisens minnesdag, som instiftats för att hedra anställda inom Polismyndigheten och Säkerhetspolisen som omkommit till följd av tjänsteutövning.

 


 

Ämnen i artikeln

Detta är Redaktörens rader. Åsikterna är skribentens egna.

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst