ANNONS:

ANNONS:

 
 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 6. Den delas ut i december till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

”Polisen kommer inte räcka till”

Publicerad 2019-07-31

Insänt Med förtvivlan vädjar jag till Polisförbundet att hörsamma Greta Thunbergs uppmaning till strejk för klimatet den 27 september.

Utan aktion och med eskalerande klimatförändringar står polisen i Sverige i sin tid med största sannolikhet inför den svåraste uppgift vi någonsin kommer att behöva hantera – och den har inget slut.

Med en stadig ökning av den globala uppvärmningen är det inte osannolikt att en eskalerande ström av klimatflyktingar söker sig norrut, mat och färskvatten blir en bristvara, stora bränder och extremt väder allt vanligare – samhällets resurser belastas därmed i allt större utsträckning. Polisens hjälp kommer att eftersökas allt oftare och till de mest ofattbara situationer, poliser kommenderas långt bort från sina familjer och det arbete vi ska sköta kommer att få nya dimensioner av aldrig tidigare skådat slag. Polisen kommer inte att räcka till. Poliser kommer inte längre att vilja vara poliser, av helt andra orsaker än idag.

Vi och mänskligheten har fortfarande ett litet, litet fönster öppet för att undvika de värsta scenarierna. Men då måste vi agera nu.

Anna Ekstam, fu-ledare PKC Bergslagen