Annons
Annons

”Polisen kommer inte räcka till”

Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Med förtvivlan vädjar jag till Polisförbundet att hörsamma Greta Thunbergs uppmaning till strejk för klimatet den 27 september.

Med förtvivlan vädjar jag till Polisförbundet att hörsamma Greta Thunbergs uppmaning till strejk för klimatet den 27 september.

Utan aktion och med eskalerande klimatförändringar står polisen i Sverige i sin tid med största sannolikhet inför den svåraste uppgift vi någonsin kommer att behöva hantera – och den har inget slut.

Med en stadig ökning av den globala uppvärmningen är det inte osannolikt att en eskalerande ström av klimatflyktingar söker sig norrut, mat och färskvatten blir en bristvara, stora bränder och extremt väder allt vanligare – samhällets resurser belastas därmed i allt större utsträckning. Polisens hjälp kommer att eftersökas allt oftare och till de mest ofattbara situationer, poliser kommenderas långt bort från sina familjer och det arbete vi ska sköta kommer att få nya dimensioner av aldrig tidigare skådat slag. Polisen kommer inte att räcka till. Poliser kommer inte längre att vilja vara poliser, av helt andra orsaker än idag.

Vi och mänskligheten har fortfarande ett litet, litet fönster öppet för att undvika de värsta scenarierna. Men då måste vi agera nu.

Anna Ekstam, fu-ledare PKC Bergslagen

Ämnen i artikeln

Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst