ANNONS:

ANNONS:

 

Ordförandeord

När det man längtat till inte blir som man tänkt sig

Lena Nitz, ordförande

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 3. Den delas ut i juni till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

”Får vi inte mer pengar så går det inte att sätta högre löner”

Publicerad 2019-08-29

Aktuellt Nu börjar de regionala löneförhandlingarna och polisernas löner ska sättas under hösten. Senast i slutet av januari ska det vara klart, förklarar Polisförbundets förhandlingschef Niklas Simson.

Hur ska det gå till?

– Lönen bestäms på ett av två sätt. Antingen är du chef, arbetsledare eller någon som frivilligt vill ha lönesättande samtal. Då sätts lönen gemensamt i samtal med chefen. Om ni inte kommer överens lämnas din lön vidare till de regionala parterna som får bestämma.

– Det andra är att facket och arbetsgivaren kommer överens. Då får du besked om din nya lön i ett lönesamtal, förklarar Niklas Simson. 

Niklas Simson

När ska det vara klart och hur mycket kommer det att bli?

– Deadline är 21 januari. För hela kollektivet har vi kommit överens om en ökning med 5,7 procent. Det kommer sedan att fördelas till regionerna. Hur pengarna fördelas avgörs i varje region. Vi har inte angett vissa funktioner som ska premieras, utan det måste göras i respektive region eftersom det ser så olika ut på olika ställen.

Ser du några orosmoln?

– Inte så mycket i själva lönerevisionen. Däremot i de politiska beslut som ska fattas inför framtiden, i första hand nu höstbudgeten. Även om vi och Polismyndigheten är överens om att det behövs mer pengar så gäller det att regeringen föreslår det. Får vi inte mer pengar så går det inte att sätta högre löner, säger Niklas Simson.