ANNONS:

ANNONS:

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 1. Den delas ut i februari till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 
 

 
 

Arkiv

Två lönerevisioner och en sommarpeng

Publicerad 2021-02-15

Aktuellt Det blir två tillfällen för lönerevision, och ett engångbelopp ska betalas ut senast vid midsommar. Därmed är ett första steg i avtalsrörelsen taget.

Polisförbundet och Polismyndigheten är överens om att det blir två tillfällen för lönerevision under avtalsperioden 2020-2023: 1 oktober 2021 och 1 oktober 2022.

Anledningen till att det blir två i stället för tre revisionstidpunkter är att få tid till att bli klara med Kuv:en, Karriär- och utvecklingsvägar (ett system som ska skapa möjlighet till karriär, utveckling och högre lön utan att byta funktion).

Ett engångsbelopp ska betalas ut, som kompensation för att lönerevisionen 2020 och 2021 slås ihop. För en heltidsarbetande kommer beloppet ligga på 24 procent av den individuella lönen. Målet är att pengarna ska betalas ut senast till midsommar.
– Det är skönt att överenskommelsen är på plats, så vi nu kan fokusera på det verkliga förhandlingsarbetet. Det är en bra lösning som gör att medlemmarna åtminstone får någon utbetalning till sommaren, säger Niklas Simson, Polisförbundets förhandlingschef.

Nästa steg i avtalsrörelsen är att Polisförbundet och Polismyndigheten byter krav, vilket blir i februari/mars. Sen startar förhandlingarna där Polisförbundets mål är minst 5 procent löneökning per år.