Annons
Annons

Två lönerevisioner och en sommarpeng

Det blir två tillfällen för lönerevision, och ett engångbelopp ska betalas ut senast vid midsommar. Därmed är ett första steg i avtalsrörelsen taget.
15 februari 2021, 18:03

Polisförbundet och Polismyndigheten är överens om att det blir två tillfällen för lönerevision under avtalsperioden 2020-2023: 1 oktober 2021 och 1 oktober 2022.

Anledningen till att det blir två i stället för tre revisionstidpunkter är att få tid till att bli klara med Kuv:en, Karriär- och utvecklingsvägar (ett system som ska skapa möjlighet till karriär, utveckling och högre lön utan att byta funktion).

Ett engångsbelopp ska betalas ut, som kompensation för att lönerevisionen 2020 och 2021 slås ihop. För en heltidsarbetande kommer beloppet ligga på 24 procent av den individuella lönen. Målet är att pengarna ska betalas ut senast till midsommar.

– Det är skönt att överenskommelsen är på plats, så vi nu kan fokusera på det verkliga förhandlingsarbetet. Det är en bra lösning som gör att medlemmarna åtminstone får någon utbetalning till sommaren, säger Niklas Simson, Polisförbundets förhandlingschef.

Nästa steg i avtalsrörelsen är att Polisförbundet och Polismyndigheten byter krav, vilket blir i februari/mars. Sen startar förhandlingarna där Polisförbundets mål är minst 5 procent löneökning per år.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst