Cannelloni med ricotta och spenat
4 port
Du behöver:
1 pkt cannelloni pastarör
2 burkar krossade tomater, gärna körsbärstomater
1 dl vitt vin eller matlagningsvin
1 st inlagd sardellfilé
1/2 st gul lök
2 st vitlök
1 krm socker
1 tsk tomatpuré
Olivolja
250 g ricottaost
1 pkt mozzarellaost
1 dl parmesanost
2 dl spenat, färsk eller fryst
1 st citron
1 g muskotnöt
Torkad oregano
Basilika
Salt och peppar
Simon Isgren, stationsbefäl
Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader.
Tomatsåsen
Fräs fint hackad lök, sardellfilé och vitlök i rikligt med olivolja, tillsätt tomatpurén och låt löken bli mjuk och len. Häll på vinet och låt koka ner något, gå sedan i med tomaterna. Låt koka upp, och puttra sedan på svag värme under tiden som du börjar med cannellonin. Tillsätt en gnutta socker i tomatsåsen för att få den rund och fin.
Tips: Ju längre tomatsåsen får koka desto godare blir den. Sardellfilén ger en god sälta till tomatsåsen.
Cannellonin
Blanda samman ricottaosten, parmesanosten och spenaten i en bunke. Smaka upp med rivet citronskal, salt, peppar, riven muskotnöt, oregano och basilika.
Lägg ricottafyllningen i en plastpåse eller spritspåse, spritsa sedan rören med fyllningen ca 12 rör.
Fördela hälften av tomatsåsen i en ugnssäker form. Placera sedan de färdigfyllda cannellonirören i formen. Häll på resten av tomatsåsen och toppa med riven mozzarella och några varv på pepparkvarnen.
Baka i ugnen ca 20-25 minuter.
Servera direkt, toppa med basilika och riven parmesanost.
Passar perfekt till vardag eller fest och smakar ännu bättre dagen efter.