Annons

Annons

Överväger att sluta om jag inte får komma ut

Som nyanställd får du höra hur bra arbetsplats Polismyndigheten är. Det är det på många plan, men jag anser att det är alldeles för svårt och byråkratiskt gällande byten av tjänster.

Samtidigt som det för vissa bara löser sig? Det stärker ju inte trovärdigheten i att saker och ting inte går att lösa. Snarare tycks det handla om vem du känner och är tjenis med. Jag trodde Polismyndigheten var bättre än så.

Jag har arbetat som polis sedan sommaren 2018 och jobbade då på en mindre ort som ingripandepolis. Polisyrket har varit en barndomsdröm. När jag tog examen så var det en oerhörd stolthet och jag har aldrig känt mig så glad och förväntansfull som jag kände mig just då.

Trots detta överväger jag allvarligt och lämna min dröm och sluta som polis. Jag har på grund av privata skäl fått byta från den region jag började min karriär i som ingripandepolis, till en annan region. Jag kunde aldrig tro att jag på grund av detta byte inte skulle vara tillbaka på ingripandeverksamheten efter nästan fyra år.

Sedan jag bytt region har jag försökt att komma tillbaka till IGV igen. Jag har sökt tjänster som jag inte velat ha, jag har varit i kontakt med höga chefer, fackförbund och jag har sökt flyttlådor. Allt för att jag ska få fortsätta följa min dröm att arbeta som ingripandepolis. Jag har verkligen gjort allt under flera års tid för att visa chefer, fackförbund och kollegor hur gärna jag vill tillbaka.

Detta är inte möjligt i dagens läge och den region jag befinner mig i. Det finns inga tjänster att söka som ingripandepolis. Man kan endast söka ”specialisttjänster” och när du väl är där så är det oerhört svårt att ta sig vidare till en annan tjänst. Detta måste förändras.

Samtidigt så hör man hela tiden runt om i Polismyndigheten att det är en sådan brist på IGV-personal, men de ger mig inte ens chansen att börja. Det finns inga tjänster att söka. Den enda möjligheten för mig att komma tillbaka till IGV är att söka en flyttlåda och oklarheterna kring den är stor. Är jag behörig att söka? Kommer det en flyttlåda? Kommer jag att få en tjänst via flyttlådan?

Valen du gör i livet påverkar dig, och det har jag verkligen fått erfara. Jag sökte till Polismyndigheten på grund av en dröm. Den drömmen har i stället blivit en klump i magen och en stor känsla av hopplöshet.

Ofrivillig utredare

Ämnen i artikeln

Detta är en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna.

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst