Annons
Annons

Svenska poliser
kollar supportrar på VM

Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

När Sveriges landslag i fotboll spelar sina matcher kommer svenska poliser också att vara på plats. Deras uppgift är att hålla koll på de svenska supportrarna och informera tysk polis om vilka som kan tänkas ställa till problem.När Sveriges landslag i fotboll spelar sina matcher kommer svenska poliser också att vara på plats. Deras uppgift är att hålla koll på de svenska supportrarna och informera tysk polis om vilka som kan tänkas ställa till problem.

Sammanlagt är det omkring 20 svenska poliser som kommer att vara i Tyskland under VM. De stannar tills Sverige blir utslaget ur turneringen, som längst kan det bli till finalen den 9 juli. Ända sedan början av 1990-talet har deltagarländernas poliser hjälpt värdlandet under de stora mästerskapen i fotboll.

– Supporterpoliserna ska vara i de städer där Sverige ska spela, berättar Lennart Petersson på RPS. De ska hjälpa tyska polisen att få en samlad bild av de svenska fansen och göra bedömningar, hjälpa till att göra en hotbild. Genom att finnas där supportrarna finns ska de samla in så mycket information som möjligt.

Dessutom kommer det att finnas svensk polis som hjälper den tyska gränspolisen med kontroller på flygplatser och i hamnarna. Det kan också bli aktuellt att vara med på tågresor mellan de städer där svenskarna ska spela. Dessutom kommer en person från säkerhetspolisen att vara på plats på Bundeskriminalamt, för att hjälpa till med hotbildsbedömningen när det gäller terrorism.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser