Annons

Annons

Polisens framtid ska utredas

7 juli 2010, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Polisens organisation måste förändras för att bli mer effektiv. Det anser regeringen och tillsätter därför en utredning som ska presentera ett förslag senast i mars 2012.Polisens organisation måste förändras för att bli mer effektiv. Det anser regeringen och tillsätter därför en utredning som ska presentera ett förslag senast i mars 2012.

Meningen är att utredningen ska analysera hur polisens nuvarande organisation är ett hinder för de krav som regeringen ställer på bland annat högre kvalité och förbättrade resultat i verksamheten. Om det visar sig att den nuvarande organisationen är ett hinder så vill regeringen ha ett fullständigt förslag till ny organisation för polisen.

– Jag tycker att det är bra att man gör en ordentlig organisationsgenomlysning och att man gör den parlamentarisk och låter alla tycka till, så att vi en gång för alla får slut på alla dessa ständiga diskussioner om hur polisen ska vara organiserad, säger Polisförbundets ordförande Jan Karlsen.

Regeringen vill också ha förslag på bland annat hur ansvar och befogenheter i styrningen av polisens verksamhet kan bli tydligare.

Direktiven till utredningen finns här: http://regeringen.se/sb/d/12657/a/149513

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst