Annons
Annons

Årets representantskap öppnat

27 september 2010, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Just nu pågår årets representantskap i Göteborg. Under tre dagar kommer 128 delegater från 26 förbundsområden att välja en ny styrelse, diskutera viktiga frågor och fatta beslut om sammanlagt 156 inkomna motioner.Just nu pågår årets representantskap i Göteborg. Under tre dagar kommer 128 delegater från 26 förbundsområden att välja en ny styrelse, diskutera viktiga frågor och fatta beslut om sammanlagt 156 inkomna motioner.

Motionerna handlar om allt från nationell lön, höjd ersättning för instruktörer till att granskningsutskottet bör läggas ner och ersättas med en verksamhetsrevisor. Ett stort antal motioner berör arbetstiden ur olika perspektiv, vilket gör att det är en fråga som kommer att diskuteras ingående.

Förutom motionerna kommer bland annat årsredovisningen och revisionsberättelsen att gås igenom och granskningsutskottets rapport presenteras. Men det blir tid även för eftertanke — under tisdagen hålls två seminarier, ett om pension och ett om globalt fackligt arbete.

Men det största spänningsmomentet under årets representantskap är nog ändå valet av ny styrelse. Valberedningen har föreslagit många nya ledamöter. Dessutom väljs en ny ordförande; Jan Karlsen lämnar över klubban efter 12 år på posten.

Fakta om representantskapet:


  • Årets representantskap är det 8 :e i ordningen. Tidigare höll Polisförbundet kongress vart fjärde år.
  • Representantskapet hålls en gång om året och är Polisförbundets högsta beslutande organ.
  • 128 delegater och 96 åhörare följer representantskapet.  
  • 24 av ombuden är kvinnor (18,7%)  
  • 11 av ombuden är studenter från polisutbildningen.
  • Ny styrelse väljs vart fjärde år.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst