”Tillsammans är vi starka”

29 september 2010, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

’- Det var här i Göteborg det började för 107 år sedan, när några poliser beslutade att gå samman och kämpa för varandra. Idag ser omvärlden och kampen annorlunda ut, men vi poliser står fortfarande sida vid sida och kämpar. Så sa Polisförbundets nyvalda ordförande Lena Nitz när hon talade på representantskapets sista dag.– Det var här i Göteborg det började för 107 år sedan, när några poliser beslutade att gå samman och kämpa för varandra. Idag ser omvärlden och kampen annorlunda ut, men vi poliser står fortfarande sida vid sida och kämpar. Så sa Polisförbundets nyvalda ordförande Lena Nitz när hon talade på representantskapets sista dag.

Det var Lillemor Melin Sving, tidigare förste vice ordförande, som lämnade över ordförandeklubban till Lena Nitz när representantskapet skulle avslutas. Båda två passade på att tacka avgående styrelse för det arbete den lagt ner, samt tacka för det förtroende de fått från representantskapet och medlemmarna.
– Jag är stolt över det ansvar Polisförbundet har tagit, och kommer att ta, för utvecklingen av svensk polis. Och jag är både hedrad och stolt över att ha fått förtroendet att leda förbundet, sa Lena Nitz.
Hon tog också upp att svensk polis och Polisförbundet står inför en mängd utmaningar inför framtiden.
– Jag är inte rädd för utmaningar, jag trivs i motvind. Annars hade jag inte tackat jag till det här uppdraget. Och jag är beredd att leda, gå i främsta ledet och beredd att fatta besluten, oavsett hur utmaningen ser ut.

Lena Nitz avslutade med att betona att fackligt engagemang handlar om arbete.

– Det enda jag kan lova om framtiden är att den innehåller hårt arbete. Men det är bara att bita ihop och hugga i. Vi kommer att fortsätta det arbete som startades här i Göteborg för 107 år sedan, vi kommer att hålla kedjan intakt och kämpa sida vid sida. För tillsammans är vi starka.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst