Annons
Annons

Lena Nitz ny ordförande för Polisförbundet

Polisförbundet har valt en ny ordförande. För första gången sedan starten 1903 leder en kvinna förbundet. Hon valdes enhälligt av det samlade representantskapet.
29 september 2010, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Hur känns det att ta över på ordförandeposten?
– Jag är stolt och hedrad att få detta förtroende från organisationen!

Hur kommer medlemmarna att märka
att det är en ny ordförande?
– Jag skulle vilja öppna nya vägar mellan styrelsen och de enskilda medlemmarna och ge så goda förutsättningar som möjligt till de förtroendevalda ute i landet att bli mer delaktiga i det arbete som görs centralt.

Vad blir den första frågan att ta tag i?
– Det gäller att ena förbundet. Det arbetet är redan på gång, men måste fortsätta. Förbundet måste koncentrera sig på sakfrågor och inte på interna konflikter. Det kommer medlemmarna bäst till gagn.

Vilka frågor är viktiga för förbundet att driva?
– Givetvis klassiska fackliga frågor som lön, anställningsvillkor och arbetsmiljö, men även sådana frågor som etik, polisyrkets status och ledarskap är viktiga. Men det finns många fler.

Vad är närmast på agendan?
– Förutom att styrelsen måste jobba ihop sig, måste vi sätta oss in i vårt uppdrag. En av de första sakerna jag skulle vilja göra är att åka runt i landet och möta, lyssna och diskutera med medlemmarna. Jag vill att vi ska hitta lösningar bland dem som äger problemen — från norr till söder, från landsbygd till storstad.

Ser du några speciella utmaningar för förbundet i framtiden?
– Det finns mycket att tänka på för framtiden som medlemsrekrytering. Men också hur en Nationell polis kommer att påverka förbundet och hur vi ska organisera oss för att vara en stark motpart även i fortsättningen. Det gäller att vi vakar över medlemmarnas villkor i den omorganisation som kommer att komma.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst