ANNONS:

ANNONS:

 

Ordförandeord

När det man längtat till inte blir som man tänkt sig

Lena Nitz, ordförande

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 3. Den delas ut i juni till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Lena Nitz ny ordförande för Polisförbundet

Publicerad 2010-09-29

Aktuellt Polisförbundet har valt en ny ordförande. För första gången sedan starten 1903 leder en kvinna förbundet. Hon valdes enhälligt av det samlade representantskapet.

Hur känns det att ta över på ordförandeposten?
– Jag är stolt och hedrad att få detta förtroende från organisationen!

Hur kommer medlemmarna att märka
att det är en ny ordförande?
– Jag skulle vilja öppna nya vägar mellan styrelsen och de enskilda medlemmarna och ge så goda förutsättningar som möjligt till de förtroendevalda ute i landet att bli mer delaktiga i det arbete som görs centralt.

Vad blir den första frågan att ta tag i?
– Det gäller att ena förbundet. Det arbetet är redan på gång, men måste fortsätta. Förbundet måste koncentrera sig på sakfrågor och inte på interna konflikter. Det kommer medlemmarna bäst till gagn.

Vilka frågor är viktiga för förbundet att driva?
– Givetvis klassiska fackliga frågor som lön, anställningsvillkor och arbetsmiljö, men även sådana frågor som etik, polisyrkets status och ledarskap är viktiga. Men det finns många fler.

Vad är närmast på agendan?
– Förutom att styrelsen måste jobba ihop sig, måste vi sätta oss in i vårt uppdrag. En av de första sakerna jag skulle vilja göra är att åka runt i landet och möta, lyssna och diskutera med medlemmarna. Jag vill att vi ska hitta lösningar bland dem som äger problemen — från norr till söder, från landsbygd till storstad.

Ser du några speciella utmaningar för förbundet i framtiden?
– Det finns mycket att tänka på för framtiden som medlemsrekrytering. Men också hur en Nationell polis kommer att påverka förbundet och hur vi ska organisera oss för att vara en stark motpart även i fortsättningen. Det gäller att vi vakar över medlemmarnas villkor i den omorganisation som kommer att komma.