Annons
Annons

EU-parlamentet stoppar anslag till polishögskola

17 oktober 2010, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

EU-parlamentet har frusit finansieringen av den Europeiska Polishögskolan (Cepol) i Bramhill, sju mil väster om London, Storbritannien. Anledningen är skolans bokföring.EU-parlamentet har frusit finansieringen av den Europeiska Polishögskolan (Cepol) i Bramhill, sju mil väster om London, Storbritannien. Anledningen är skolans bokföring.

EU-parlamentets ansvariga vägrade nyligen att skriva under Cepols budget för en etablering av ett nätverk med europeiska polisbefäl där träningskurser, seminarier och utbytesprogram skulle ingå. Ett uttalande av EU-parlamentet säger att ”situationen är oacceptabel” och att ”skolans administration inte håller tillräckligt hög standard”.

”Upprepade revisioner har visat tillkortakommanden vad gäller Cepols efterlevnad av de regler som gäller finansiering och personal, bokföring, budgetering och utgifter för utbildningen”, skriver parlamentet.

Särskilt har kostnaderna för mobiltelefoner och bilar för skolans personal inte redovisats på ett öppet sätt. Därför frös EU-parlamentets budgetkommitté 425 000 euro (4,2 miljoner kronor) tills skolan kan visa upp en tillfredsställande redovisning. Redan i maj månad varnade kommittén Cepol för att detta skulle kunna hända.

– Skolan upprättade då en handlingsplan, men vi fick ingen tillräckligt detaljerad bild av åtgärderna, inte heller någon tidsplan för när de skulle genomföras, säger Veroniqe Mathieu, ansvarig ledamot i EU-parlamentet.

För närvarande undersöks Cepol och dess förre chef även av EU:s anti-bedrägeribyrå Olaf. I februari fick skolan en ny ledning som nu jobbar med att försöka få ordning på administrationen.

Fotnot: Cepol = European Police College

Bill Erlandsson

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst