Annons
Annons

EU-länder ska kunna söka i varandras register

27 mars 2011, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Från och med augusti ska samtliga EU:s medlemsländer få direkt tillgång till Sveriges register över DNA-profiler, fingeravtryck och fordon, föreslår regeringen.Från och med augusti ska samtliga EU:s medlemsländer få direkt tillgång till Sveriges register över DNA-profiler, fingeravtryck och fordon, föreslår regeringen.

AKTUELLT. På samma sätt ska svensk polis kunna söka i de andra medlemsstaternas register. Redan i dag utbyter EU-länderna den här typen av information med varandra, men nu är tanken att sökningarna ska kunna ske automatiserat. Förslaget är en anpassning till det så kallade Prümrådsbeslutet, som är en del i samarbetet mot gränsöverskridande brottslighet.

Förslaget till lagändringar skickades på lagrådsremiss i slutet av mars och föreslås träda i kraft den 1 augusti 2011.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst