Annons
Annons

Färre får del av arbetsskadeförsäkring

13 mars 2011, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Knappt 1 000 personer beviljades livränta förra året. Över huvud taget får allt färre del av arbetsskadeförsäkringen, skriver TCO-tidningen.Knappt 1 000 personer beviljades livränta förra året. Över huvud taget får allt färre del av arbetsskadeförsäkringen, skriver TCO-tidningen.

AKTUELLT. Skälet till detta uppges vara att det är brist på arbetsskadade och arbetsskadeanmälningar som klarar den nuvarande prövningen. Av dem som ansökte om ersättning för arbetssjukdom 2010 fick 11 procent av kvinnorna och 22 procent av männen skadorna godkända.

Eftersom den speciella arbetsgivaravgift som finansierar försäkringen, arbetsskadeavgiften, ändå varit kvar på samma nivå ökar överskottet i försäkringen. 2010 översteg inkomsterna utgifterna med drygt 3,6 miljarder kronor. Försäkringskassan föreslog nyligen att arbetsskadeavgiften ska sänkas från nuvarande 0,68 procent av lönesumman till 0,27 procent, enligt TCO-tidningen.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst