Annons
Annons

Inget åtal för spott i ansiktet

7 mars 2011, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

”Det är för bedrövligt” säger Ulf Wilsson, ordförande för Polisförbundet i Kronoberg, om att en 18-åring som spottat en polis i ansiktet slipper åtal för detta.”Det är för bedrövligt” säger Ulf Wilsson, ordförande för Polisförbundet i Kronoberg, om att en 18-åring som spottat en polis i ansiktet slipper åtal för detta.

18-åringen befann sig på sitt rum på ett LVU-hem novembernatten när polisen skulle gripa honom.
– Han sade ”Ursäkta att jag spottar” och spottade sedan polisen rakt på munnen. Det var alltså ingen impulsgrej. Jag hade haft större förståelse om det var någon som var psykiskt sjuk. Det här är en kriminellt belastad person som vet precis vad han gör, säger Ulf Wilsson.

18-åringen åtalas däremot för andra brott, bland annat grov misshandel. Att åtala honom också för spottloskan skulle inte ge honom något strängare straff.
– Åklagarna har rätt att välja i det här läget och de har fått direktiv om att förundersökningsbegränsa för att spara på resurserna, men vi tycker att det måste finnas en gräns. Det här är ju inte ett bara en kränkning av en enskild polis, det är ett angrepp på polisväsendet, säger Ulf Wilsson.
– Det här är första gången i Kronoberg som det inte går till åtal. Det är ingen bra signal.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst