Annons

Annons

Många frågor kvar på förhandlingsbordet

30 mars 2011, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Trots att Polisförbundet och Rikspolisstyrelsen har förhandlat sedan i mitten av november verkar inte något nytt avtal vara inom räckhåll. Det finns fortfarande flera viktiga frågor kvar att lösa.Trots att Polisförbundet och Rikspolisstyrelsen har förhandlat sedan i mitten av november verkar inte något nytt avtal vara inom räckhåll. Det finns fortfarande flera viktiga frågor kvar att lösa.

Innan facket och RPS har förhandlat klart, kan inga löneförhandlingar påbörjas i landets polismyndigheter. En av anledningarna till att det tagit lång tid är att parterna stod mycket långt från varandra i inledningsskedet. Sedan har förhandlingarna framför allt handlat om två huvudlinjer: arbetstider och löner.
– Vi är i ett skede där vi å ena sidan granskar förslag till texter i förhandlingsprotokollet när det gäller vissa frågor, där vi är ganska överens. Men å andra sidan står vi fortfarande väldigt långt från varandra när det gäller andra frågor, exempelvis arbetstider och ingångslön, säger Jan Wallin, förhandlingschef på Polisförbundet.

Här är några av frågorna som fortfarande är uppe på förhandlingsbordet.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst