Annons
Annons

Laserpekare fall för Högsta Domstolen

11 april 2011, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Högsta Domstolen ska pröva om en tonårig pojke i Uppsala borde ha förstått att den laserpekare han bar omkring på krävde tillstånd.Högsta Domstolen ska pröva om en tonårig pojke i Uppsala borde ha förstått att den laserpekare han bar omkring på krävde tillstånd.

17-åringen och hans kompis dömdes till dagsböter för laserpekaren. Enligt försvarsadvokaten kände 17-åringen inte till reglerna och kollade inte heller märkningen på pekaren. Till saken hör att märkningen var felaktig, då den angav en svagare effekt än vad som var fallet. Trots detta ansåg alla ledamöter i hovrätten utom en att 17-åringen agerade oaktsamt genom att inte skaffa information om ifall pekaren krävde tillstånd, skriver nyhetsbyrån Siren.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst