Annons
Annons

Polishögskolan anmäld till DO

27 juni 2011, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Två manliga sökande till Polishögskolan har anmält skolan för misstänkt diskriminering vid antagningen.Två manliga sökande till Polishögskolan har anmält skolan för misstänkt diskriminering vid antagningen. 

De företräds av Centrum för rättvisa, som menar att tusentals män kan ha diskriminerats på grund av olaglig kvotering eller positiv särbehandling vid de tre senaste antagningsomgångarna till Polishögskolan. Detta för att kvinnor och män fått hälften av platserna vardera, ”trots att närmare två tredjedelar av de sökande varit män och att männen haft bättre resultat på både språkprov och fysiska prov. Till den senaste antagningen har detta strikta kvotsystem avskaffats. Särbehandlingen fortsätter dock” skriver Centrum för rättvisa på sin hemsida.

– Män har haft betydligt svårare än kvinnor att få komma till de avgörande intervjuerna och har därmed haft betydligt svårare att få plats på utbildningen. Mycket tyder därför på att olaglig diskriminering alltjämt förekommer vid antagningen till Polishögskolan, uppger Clarence Crafoord, vd på Centrum för rättvisa.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst