ANNONS:

ANNONS:

 

Ordförandeord

När det man längtat till inte blir som man tänkt sig

Lena Nitz, ordförande

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 3. Den delas ut i juni till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Polishögskolan anmäld till DO

Publicerad 2011-06-28

Aktuellt Två manliga sökande till Polishögskolan har anmält skolan för misstänkt diskriminering vid antagningen. 

De företräds av Centrum för rättvisa, som menar att tusentals män kan ha diskriminerats på grund av olaglig kvotering eller positiv särbehandling vid de tre senaste antagningsomgångarna till Polishögskolan. Detta för att kvinnor och män fått hälften av platserna vardera, ”trots att närmare två tredjedelar av de sökande varit män och att männen haft bättre resultat på både språkprov och fysiska prov. Till den senaste antagningen har detta strikta kvotsystem avskaffats. Särbehandlingen fortsätter dock” skriver Centrum för rättvisa på sin hemsida.

– Män har haft betydligt svårare än kvinnor att få komma till de avgörande intervjuerna och har därmed haft betydligt svårare att få plats på utbildningen. Mycket tyder därför på att olaglig diskriminering alltjämt förekommer vid antagningen till Polishögskolan, uppger Clarence Crafoord, vd på Centrum för rättvisa.