ANNONS;

ANNONS:

 
 


Så här ser Polistidningen nummer 5 ut. Den delas ut runt den 18 oktober till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundets medlemsservice: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Vi måste skydda den som skyddar! 

Lena Nitz, ordförande

 
 

 
 

Arkiv

Lönenämnd på gång

Publicerad 2011-08-15

Aktuellt Polisförbundet och Rikspolisstyrelsen kommer att delta i ett första möte med lönenämnden den 18:e augusti. Nämndens arbete leds av de två opartiska ordförandena Jack Elfving och Gunilla Boman Pellnäs.

Efter att Polisförbundet tackade nej till Rikspolisstyrelsens slutbud i löneförhandlingarna i våras stod det klart att frågan om polisernas löner kommer att avgöras i en så kallad lönenämnd. Nämndens uppgift är att fördela de pengar som finns till polisernas löner, om det inte går att hitta en förhandlingslösning.

De två ordförandena har lång erfarenhet från förhandlingar – Jack Elfving har ett gediget fackligt förflutet från OFR, den förhandlingsorganisation där Polisförbundet ingår, medan Gunilla Boman Pellnäs har varit förhandlingschef på Arbetsgarverket.

Polisförbundet kommer att återuppta de regelbundna avtalsråden, där förhandlare och styrelse informerar har en dialog med förbundsområdena om förhandlingarna, den 25 augusti.