Annons
Annons

Lönenämnd på gång

15 augusti 2011, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Polisförbundet och Rikspolisstyrelsen kommer att delta i ett första möte med lönenämnden den 18:e augusti. Nämndens arbete leds av de två opartiska ordförandena Jack Elfving och Gunilla Boman Pellnäs.Polisförbundet och Rikspolisstyrelsen kommer att delta i ett första möte med lönenämnden den 18:e augusti. Nämndens arbete leds av de två opartiska ordförandena Jack Elfving och Gunilla Boman Pellnäs.

Efter att Polisförbundet tackade nej till Rikspolisstyrelsens slutbud i löneförhandlingarna i våras stod det klart att frågan om polisernas löner kommer att avgöras i en så kallad lönenämnd. Nämndens uppgift är att fördela de pengar som finns till polisernas löner, om det inte går att hitta en förhandlingslösning.

De två ordförandena har lång erfarenhet från förhandlingar – Jack Elfving har ett gediget fackligt förflutet från OFR, den förhandlingsorganisation där Polisförbundet ingår, medan Gunilla Boman Pellnäs har varit förhandlingschef på Arbetsgarverket.

Polisförbundet kommer att återuppta de regelbundna avtalsråden, där förhandlare och styrelse informerar har en dialog med förbundsområdena om förhandlingarna, den 25 augusti.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst