Annons

Annons

Rasismen jäser på nätet

23 augusti 2011, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Antalet rasistiska hemsidor har ökat dramatiskt under senare år, enligt en rapport som överlämnades till integrationsminister Erik Ullenhag måndagen den 22 augusti.

Enligt författarna till rapporten ”Antisemitism och islamofobi – en lägesbild våren 2011” sprids även en hel del fördomar om muslimer och judar i skolböcker.
– Islamofobin och antisemitismen är ett hot mot öppenheten, toleransen och tryggheten som måste tas på stort allvar. Sverige som helhet är ett tolerant land, men rapporten visar att rasismen växer och professionaliseras på nätet och att det finns en liten, och tyvärr växande minoritet, som bär på ett ideologiserat hat mot muslimer och judar, uppger Erik Ullenhag i ett pressmeddelande.

Fotnot: Författarna bakom rapporten är fil dr Birgitta Löwander och fil mag Mirjam Hagström, bägge medarbetare vid Forum för levande historia.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst