ANNONS;

ANNONS:

 
 


Polistidningen nummer 4 delas ut runt den 6 september. Nästa nummer kommer omkring 18 oktober. Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundets medlemsservice: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Urholkningen av polisrollen måste stoppas

Lena Nitz, ordförande

 
 

 
 

Arkiv

Tillåten särbehandling
eller könsdiskriminering?

Publicerad 2011-09-08

Aktuellt Två män har anmält Polishögskolan för misstänkt diskriminering vid antagningen. Bakom sig har de Centrum för rättvisa, som också fått hittills cirka 130 andra män att anmäla skolan, via ett formulär på hemsidan.

Centrum för rättvisa menar att tusentals män kan ha diskriminerats när hälften av platserna gick till kvinnor och hälften till män. De anser också att män kan ha missgynnats även vid den senaste antagningen.

– Män har haft betydligt svårare än kvinnor att få komma till de avgörande intervjuerna, uppger Clarence Crafoord, vd på Centrum för rättvisa.