Annons
Annons

DO får inte granska
Polishögskolans antagning

6 oktober 2011, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Polishögskolan är inte någon högskola i strikt mening. Därför har inte Diskrimineringsombudsmannen rätt att granska skolans antagningsförfarande.Polishögskolan är inte någon högskola i strikt mening. Därför har inte Diskrimineringsombudsmannen rätt att granska skolans antagningsförfarande.

Däremot har DO formell möjlighet att hjälpa enskilda individer som anmäler skolan för könsdiskriminering i just deras fall. Av de drygt130 män som i somras vände sig till DO har dock ingen begärt detta ännu.

Till saken hör att viss positiv särbehandling när det gäller kön är tillåten. Men att så många män vänt sig till DO gör att man nu inleder en dialog med Rikspolisstyrelsen om hur de sållar bland de sökande till utbildningen.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst