Annons
Annons
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Det rör på sig hos polisen i Södermanland. Länets tre polisområdeschefer slutade alla i samma veva, något som bland annat ledde till att Martin Ulvenhag fick kliva in som fackordförande.

Det rör på sig hos polisen i Södermanland. Länets tre polisområdeschefer slutade alla i samma veva, något som bland annat ledde till att Martin Ulvenhag fick kliva in som fackordförande.

 

När din företrädare Dennis Ejdvinsson utsågs till ordningskommissarie fick du med kort varsel greppa ordförandeklubban. Hur kändes det?

– Är man vice ordförande får man ju tänka sig att det kan bli så. Nu är jag tillförordnad till nästa årsmöte i mars, det känns jätteroligt. Jag tycker att det är otroligt intressant att hjälpa andra att ha en så bra tillvaro som möjligt.

Det verkar vara rätt turbulent i Södermanland, med tanke på att alla tre polisområdescheferna slutade samtidigt.
-Att alla slutade samtidigt var olyckligt, det blev ett väldigt stort avbrott. Det har inneburit många vikariat och det ger ju inte samma trygghet, men man kan ju inte sätta stopp när folk vill gå vidare i karriären.

Vad jag förstår var de tre som slutade kvinnor och de tre nya polisområdescheferna män?
– Ja, det var fler män som sökte denna gång, men vi hoppas på framtiden. Polisförbundet tycker att vi har fått tre mycket kompetenta områdeschefer, vi tror på dem.

Myndigheten annonserar även ut fler chefstjänster just nu. Hur är det att rekrytera till ett landsortslän så nära Stockholm?
– Det kan vara lite svårt, eftersom det är pendelavstånd till Stockholm från alla delar av länet, men vi har ändå haft många som sökt hittills. Det gäller att jobba på att ha en bra arbetsmiljö. Det har betydelse att lönen är lägre och det har bidragit till att många har tackat nej. Men vi har trots allt en del anställda som bor i Stockholm.

martin ulvenhag

Ålder: 34 år

Fackligt uppdrag: Ny ordförande för förbundsområde Södermanland.

Ordinarie arbete: Ordningspolis i Nyköping.

Förbundsområde Södermanland

Antal medlemmar: 487 aktiva

Förtroendevalda: 11 styrelseledamöter, 31 personalombud

Ordförande: Martin Ulvenhag

Hur upplever du förhandlingsklimatet med arbetsgivaren?
-Vi har ju samverkansavtal. Det jobbar vi mycket med. Det fungerar bra, men på vissa håll skulle jag vilja ha en bättre förståelse för samverkansavtalet bland cheferna i länet. Men det är klart, man kan inte alltid vara överens med arbetsgivaren, vi arbetar ju för våra medlemmars bästa.

Vad är största utmaningen för dig som nytillträdd?
– Lönefrågan är ju alltid en het potatis. Nu är det mycket frågor kring vad som kommer att hända  efter att vi sagt nej till RPS bud. Dem försöker vi att besvara.
– Vi hörde till dem som rekommenderade ett nej. Jag tror att det är viktigt att vi verkligen sätter ner foten.
– Största utmaningen är att bilda sig en egen uppfattning genom att lyssna av ute bland medlemmarna och sedan få till en bra arbetsmiljö. Det innefattar även att man ska ha en bra lön.
– En fråga där det finns oroligheter är Skavsta. Där har vi nu fått till att man rekryterar två-tre poliser till.  Att ha tio anställda är ett bra läge, men kanske inte det optimala. Flygplatsen har varit en omdiskuterad arbetsplats under våren och processen har dragit ut på tiden, men nu har vi i alla fall kommit en bit på väg.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser