Ny polishelikopter till Skåne

9 december 2011, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Skåne får en ny polishelikopter. Men när den är på plats är fortfarande oklart.

Polisflygets verksamhet förstärks med en sjunde helikopter. Det är kontentan av ett beslut som rikspolischefen Bengt Svenson fattade i mitten av oktober.
– Det stämmer. Vi vet inte när allt är klart men det blir ytterligare en helikopter, säger Håkan Wall, chef för Rikskriminalpolisens ordningspolisenhet.

Rikskrim arbetar tillsammans med RPS upphandlingssektion för att ta fram ett underlag för upphandling av en helikopter. Rikskrim arbetar också med ett underlag angående en återetablering av en helikopterbas i Skåne.
– I beslutet nämns bara Skåne, men sannolikt är Malmö City Airport den lämpligaste platsen för en helikopterbasering, säger Håkan Wall.

Polisens flygverksamhet i stort kommer också att förstärkas genom andra åtgärder. 15 nya operatörer ska utbildas och anställas. RPS kommer dessutom att utreda förutsättningarna för ett utökat samarbete med Sjöfartsverket i de norra delarna av Sverige. Det planerade samarbetet kommer att gälla flygningar som inte är kopplade till brottsbekämpning som till exempel sökandet efter försvunna personer.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst