Annons
Annons

Krav på modernare regleringsbrev

18 januari 2012, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Brottsoffer, den grova brottsligheten och internationella insatser lyfts fram i regleringsbrevet för Polisen 2012. Samtidigt vill Polisförbundet att regeringens sätt att styra polisverksamheten ska moderniseras.

Brottsoffer, den grova brottsligheten och internationella insatser lyfts fram i regleringsbrevet för Polisen 2012. Samtidigt vill Polisförbundet att regeringens sätt att styra polisverksamheten ska moderniseras.

 Polisen ska bekämpa ungdomskriminalitet och grov organiserad brottslighet med tidiga åtgärder och Rikspolisstyrelsen (RPS) ska redovisa vad som görs. Det är en del av innehållet i regleringsbrevet 2012 – regeringens direktiv om budgetansvar, inriktning och resultat.

Dessutom måste RPS i framtiden följa upp de insatser som görs för brottsoffer under 2012 och 2013. RPS får även i uppdrag att samarbeta med andra myndigheter, till exempel Kriminalvården, för att ta fram en handlingsplan angående internationella biståndsfinansierade insatser. 

Enligt Polisförbundet är det dags att se över formerna för regeringens nuvarande styrning av polisen. I ett remissvar föreslår förbundet att polisen tillsammans med regeringen ska analysera om den nuvarande styrningen är ett hinder för hög kvalitet och kostnadseffektivitet. Därefter presenteras förslaget att flera myndigheter borde formulera gemensamma strategiska mål.

– Enligt vår mening är det dags för en modernisering av det här systemet. Vissa delar är bra, men helheten känns gammalmodig, säger Göran Malmborg, ombudsman på Polisförbundet.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst