Annons
Annons

Nästan alla polislöner klara

15 februari 2012, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Nu är polisernas löner klara i de flesta av landets polismyndigheter. Allt enligt tidtabellen i avtalet mellan Polisförbundet och RPS som skrevs under i höstas. Nu är polisernas löner klara i de flesta av landets polismyndigheter. Allt enligt tidtabellen i avtalet mellan Polisförbundet och RPS som skrevs under i höstas.

I alla polismyndigheter utom fyra har fack och arbetsgivare nått en överenskommelse om de nya lönerna. De som nu återstår är Västernorrland, Norrbotten, Uppsala och Västra Götaland.

Rals/polis 2010-2012

I det övergripande avtalet för landets poliser (RALS/Polis 2010-2012) står det att fack och arbetsgivare i polismyndigheterna skulle ha kommit överens om nya löner senast den 31 januari 2012. Om man inte var överens då skulle man få hjälp av Polisförbundet centralt och Rikspolisstyrelsen.

För att stötta i förhandlingarna kommer en gemensam delegation från Rikspolisstyrelsen och Polisförbundet att åka till flera av de berörda områdena i nästa vecka, berättar tf förhandlingschef Bengt Sundberg.

– Vi hoppas kunna hjälpa dem att komma fram till en lösning innan den sista februari. Om det inte är klart då kommer frågan att lämnas över till en lönenämnd med opartisk ordförande, som får besluta hur lönerna ska fördelas, säger han.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst