ANNONS:

ANNONS:

 
 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 5. Den delas ut i oktober till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 

Ordförandeord

”Därför ska vi bli mer aktiva inom kriminalpolitiken”

Lena Nitz, ordförande

 
 
 

 
 

Arkiv

Nästan alla polislöner klara

Publicerad 2012-02-15

Aktuellt Nu är polisernas löner klara i de flesta av landets polismyndigheter. Allt enligt tidtabellen i avtalet mellan Polisförbundet och RPS som skrevs under i höstas.

I alla polismyndigheter utom fyra har fack och arbetsgivare nått en överenskommelse om de nya lönerna. De som nu återstår är Västernorrland, Norrbotten, Uppsala och Västra Götaland.

Rals/polis 2010-2012

I det övergripande avtalet för landets poliser (RALS/Polis 2010-2012) står det att fack och arbetsgivare i polismyndigheterna skulle ha kommit överens om nya löner senast den 31 januari 2012. Om man inte var överens då skulle man få hjälp av Polisförbundet centralt och Rikspolisstyrelsen.

För att stötta i förhandlingarna kommer en gemensam delegation från Rikspolisstyrelsen och Polisförbundet att åka till flera av de berörda områdena i nästa vecka, berättar tf förhandlingschef Bengt Sundberg.

– Vi hoppas kunna hjälpa dem att komma fram till en lösning innan den sista februari. Om det inte är klart då kommer frågan att lämnas över till en lönenämnd med opartisk ordförande, som får besluta hur lönerna ska fördelas, säger han.