Annons
Annons

Polisförbundets förhandlingschef lämnar sitt uppdrag

9 januari 2012, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Polisförbundets förhandlingschef Jan Wallin lämnar sin tjänst på egen begäran. Han slutar den sista januari efter att ha arbetat på förbundet i åtta år.

Polisförbundets förhandlingschef Jan Wallin lämnar sin tjänst på egen begäran. Han slutar den sista januari efter att ha arbetat på förbundet i åtta år.

– Det här är den bästa lösningen för båda parter, kommenterar Polisförbundets ordförande Lena Nitz.

Jan Wallin håller med och betonar att han är nöjd med de konkreta resultat som har uppnåtts på förhandlingsområdet under den tid han har varit förhandlingschef. Han nämner exempelvis möjligheten för poliser att gå i pension vid 61 års ålder.

Polisförbundet och Jan Wallin, som är 58 år, har kommit överens om en avtalslösning, som bland annat innebär att han får två årslöner och avsättningar till pension. Avtalet är i övrigt belagt med sekretess.

Enligt Lena Nitz kommer processen att rekrytera en ny förhandlingschef att påbörjas snarast. Under tiden går Bengt Sundberg, som har varit ombudsman på Polisförbundet sedan 1989, in som tillförordnad förhandlingschef.

Vad Jan Wallin ska göra när han slutar på Polisförbundet är inte klart.

– Jag kommer att ägna den närmaste tiden åt att fundera på vad jag ska göra i framtiden, förutom att umgås med familjen, säger han till Polistidningen.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst