Annons
Annons

Svenska ny ordförande
för Europas poliser

22 november 2011, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.
Anna Nellberg och avgående ordföranden Heinz Kiefer. Foto: Anna Hjorth

Anna Nellberg från Polisförbundet är ny ordförande för det europeiska polisfacket Eurocop. Hon valdes med stor majoritet den 22 november på förbundets kongress i Barcelona.
– Jag känner mig jättestolt och glad, sa hon till Polistidningen direkt efter att valresultatet stod klart.

Anna Nellberg och avgående ordföranden Heinz Kiefer. Foto: Anna Hjorth

Anna Nellberg från Polisförbundet är ny ordförande för Eurocop. Hon valdes med stor majoritet den 22 november på förbundets kongress i Barcelona.
– Jag känner mig jättestolt och glad, sa hon till Polistidningen direkt efter att valresultatet stod klart.

Anna NellbergRöstsiffrorna blev 61 mot 27 för motkandidaten, Terrence Spence från Nordirland.
Eurocops ordförande och styrelse väljs för en period på fyra år och företräder drygt 500 000 poliser från 26 länder i Europa.

”Vi måste se över hur vi kan vara mer aktiva och påverka beslutsfattarna i Bryssel i ett tidigare skede.”

Anna Nellberg är 39 år och kommer från Västmanland. Hon är ledamot i Polisförbundets styrelse sedan 2006 och är även nationellt huvudskyddsombud. Dessutom sitter hon i styrelsen för Polisförbundet i Västmanland. Sedan 2010 är hon ledamot i Eurocops styrelse.

– Jag känner mig jättestolt och glad över att ha fått förtroendet att leda Eurocop in i framtiden. Men det är också en stor utmaning. Vi har många viktiga saker att ta tag i – de stora nedskärningarna och finanskrisen påverkar Europas polis mycket negativt. Sedan är det Schengengränserna, där vi måste ta ett tydligare gemensamt ansvar för att sköta unionens yttre gränser.
Anna Nellberg anser också att det finns saker att göra internt inom organisationen.
– Vi måste se över hur vi kan vara mer aktiva och påverka beslutsfattarna i Bryssel i ett tidigare skede. En annan sak som organisationen måste ta tag i är systemet för våra medlemsavgifter.

Polisförbundets ordförande Lena Nitz var också på plats och gratulerade Anna Nellberg till ordförandeposten.
– Jag känner mig stolt över att Eurocop nu har fått en ordförande från Polisförbundet och att det nordiska sättet att arbeta fackligt når framgång även på Europanivå.

I den nyvalda styrelsen tog sex ledamöter från lika många länder plats. Frank Richter från Tyskland blir ny vice ordförande.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst