ANNONS;

ANNONS:

 
 


Polistidningen nummer 4 delas ut runt den 6 september. Nästa nummer kommer omkring 18 oktober. Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundets medlemsservice: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Urholkningen av polisrollen måste stoppas

Lena Nitz, ordförande

 
 

 
 

Arkiv

Anna Nellberg och avgående ordföranden Heinz Kiefer. Foto: Anna Hjorth

Svenska ny ordförande
för Europas poliser

Publicerad 2011-11-22

Aktuellt Anna Nellberg från Polisförbundet är ny ordförande för Eurocop. Hon valdes med stor majoritet den 22 november på förbundets kongress i Barcelona.
– Jag känner mig jättestolt och glad, sa hon till Polistidningen direkt efter att valresultatet stod klart.

Anna NellbergRöstsiffrorna blev 61 mot 27 för motkandidaten, Terrence Spence från Nordirland.
Eurocops ordförande och styrelse väljs för en period på fyra år och företräder drygt 500 000 poliser från 26 länder i Europa.

”Vi måste se över hur vi kan vara mer aktiva och påverka beslutsfattarna i Bryssel i ett tidigare skede.”

Anna Nellberg är 39 år och kommer från Västmanland. Hon är ledamot i Polisförbundets styrelse sedan 2006 och är även nationellt huvudskyddsombud. Dessutom sitter hon i styrelsen för Polisförbundet i Västmanland. Sedan 2010 är hon ledamot i Eurocops styrelse.

– Jag känner mig jättestolt och glad över att ha fått förtroendet att leda Eurocop in i framtiden. Men det är också en stor utmaning. Vi har många viktiga saker att ta tag i – de stora nedskärningarna och finanskrisen påverkar Europas polis mycket negativt. Sedan är det Schengengränserna, där vi måste ta ett tydligare gemensamt ansvar för att sköta unionens yttre gränser.
Anna Nellberg anser också att det finns saker att göra internt inom organisationen.
– Vi måste se över hur vi kan vara mer aktiva och påverka beslutsfattarna i Bryssel i ett tidigare skede. En annan sak som organisationen måste ta tag i är systemet för våra medlemsavgifter.

Polisförbundets ordförande Lena Nitz var också på plats och gratulerade Anna Nellberg till ordförandeposten.
– Jag känner mig stolt över att Eurocop nu har fått en ordförande från Polisförbundet och att det nordiska sättet att arbeta fackligt når framgång även på Europanivå.

I den nyvalda styrelsen tog sex ledamöter från lika många länder plats. Frank Richter från Tyskland blir ny vice ordförande.