Annons

Annons

RPS: Stoppa undan
laptopen vid bilfärd

24 oktober 2011, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Nu har RPS satt ner foten. Poliser ska inte arbeta med lösa datorer under bilfärd, enligt riktlinjer fastställda den 20  oktober.
– Nu när det finns riktlinjer kommer vi naturligtvis att följa dem,
säger Stefan Mann, som är chef för ordningspolisen i Östergötland.(Uppdaterad 2011-10-28)

Nu har RPS satt ner foten. Poliser ska inte arbeta med lösa datorer under bilfärd, enligt riktlinjer fastställda den 20 oktober. (Uppdaterad 2011-10-28)

-Äntligen. Så länge man inte har en säker lösning för att sätta fast datorerna är dataslagningar under färd för riskabla, enligt de nationella bedömningar vi har gjort. Nu hoppas vi att alla där ute kommer att följa det här, säger Anna Nellberg, nationellt huvudskyddsombud för Polisen.

”I nuläget ska den bärbara datorn, under färd, vara placerad i en datorväska fast monterad mellan förar- och passagerarstolen” står det i riktlinjerna, signerade Ulrika Herbst, som är chef för RPS Polisavdelning.

I Östergötland har frågan om faran med lösa datorer i bilen varit en följetong det gångna året. Polisförbundet har kämpat för ett stopp, medan arbetsgivaren lagt ansvaret på den enskilde polisen att bedöma risken med en dator i knäet från fall till fall.
– Nu när det finns riktlinjer kommer vi naturligtvis att följa dem,
säger Stefan Mann, som är chef för ordningspolisen i Östergötland, och fortsätter:
– Samtidigt hoppas vi fortfarande på att man utrustar bilarna på
ett sätt så att slagningarna ändå går att göra under färd, säger han till Polistidningen.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst