Annons
Annons

”Inrätta en polisombudsman”

17 oktober 2011, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Anställ fler civila och inrätta en allmänhetens polisombudsman. Det är två av sex konkreta förslag som Polisförbundets ordförande Lena Nitz riktar till regeringen i en debattartikel i Dagens Nyheter den 13 oktober.

Anställ fler civila och inrätta en allmänhetens polisombudsman. Det är två av sex konkreta förslag som Polisförbundets ordförande Lena Nitz riktar till regeringen i en debattartikel i Dagens Nyheter den 13 oktober.

”Den nuvarande situationen visar med all önskvärd tydlighet att mer resurser inte ensamt fungerar som mirakelmedicin” skriver hon. Den kur förbundet föreslår innehåller bland annat inrättandet av en allmänhetens polisombudsman. Detta eftersom brister i polisens arbete kan vara allvarliga utan att vara brottsliga. Tanken är att medborgarna ska kunna anmäla eventuella brister och synpunkter till polisombudsmannen. ”Detta skulle ge värdefulla möjligheter till ständig förbättring av polisverksamheten utifrån medborgarnas behov och önskemål” skriver Lena Nitz.

 

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst