Hårt att sluta utan tack

Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Att debattera en pensionsavgång är enligt min uppfattning en viktig sakfråga. Arbetsgivaren har ett stort ansvar för hur en arbetstagare mår när denne för sista gången lämnar sin arbetsplats. Att som i mitt fall ”glömma bort” eller ”det blev ett misstag” visar hur en arbetsgivare kan se på sin avtackningsuppgift.

Min tillvaro hos Ekobrottsmyndigheten (EBM) hade under den sista tiden utvecklats till en bedrövlig situation. Jag mådde inte bra utan befann mig i ett utsatt läge. Trots det fortsatte jag att lojalt utföra mina arbetsuppgifter till och med den sista arbetsminuten.

Jag tackade nej till en avtackning från EBM. En sådan skulle inte kännas rätt. Enligt min uppfattning var det ju EBM som, genom en högt uppsatt polischef, genom ett för mig mycket olyckligt beslut, hade orsakat den uppkomna situationen.
Därför skulle en enkel avtackning ifrån Polismyndigheten i Blekinge bli mycket viktig. Då skulle i alla fall något positivt ske i den dystra tillvaro som uppstått. När avtackningen uteblev tog jag det hårt.

En arbetsgivare bör kunna inse vilka skador denne kan ställa till med. Man talar offentligt om värdegrund. Kanske att arbetsgivare (polischefer) behöver kurser för sin egen del i ämnet värdegrund.
Tilläggas kan att mina arbetskamrater inom EBM, chefsåklagare, administrativ personal, ekonomer och poliser i Karlskrona, Kristianstad och Malmö förtjänar mycket högt betyg. Bland annat har många av dem uppvisat ett gott kamratskap.

Klas-Håkan Petersson
Hässleholm

Ämnen i artikeln

Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst