Annons

Annons

Polischef ska leda skidlandslagen

7 maj 2012, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Kortintervjun med Lars Öberg, som nyligen utsetts till ny förbundskapten för landslagen i längdåkning.

lars öberg …

är 45 år och chef för polisområde Östra Norrbotten. Han är tjänstledig i tre år från den 1 juli för att vara förbundskapten för herr- och damlandslagen i längdåkning.

Kommer du att ha nytta av dina poliserfarenheter?
– Det tror jag. Jag går in i en ny organisation och har helhetsansvar för hela verksamheten. Det handlar om ett renodlat chefskap som ska fungera över två VM och ett OS. Jag tror stenhårt på mitt gäng och ser fram mot utmaningen.

Vilka är dina egna skidmeriter?
– Jag tränade och tävlade med landslaget och var med i för-VM i Lahtis 1988 och tog medalj. Därutöver har jag haft en del SM-framgångar och vunnit medaljer. Dessutom ingick jag i det svenska vallateamet i samband med vinterolympiaderna i Turin och Vancouver och var vallachef under OS i USA 2002.

Finns risken/möjligheten att du fortsätter med skidåkningen efter de här tre åren, om det går bra?
– Några sådana tankar har jag överhuvudtaget inte. I runda slängar har jag 20 år kvar som polis och känner att jag har mycket ogjort. Innan jag fick erbjudandet om att bli förbundskapten hade jag inga planer på att söka nytt jobb. Men det här är ett erbjudande som aldrig kommer tillbaka.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst