Annons
Annons

Förslag om förändrat arbetstidsavtal fick nobben

1 juni 2012, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Polisförbundet säger nej till förändringar av arbetstidsavtalet som RPS föreslagit.
­- Jag kan tyvärr konstatera att principer verkar styra Rikspolisstyrelsens inställning istället för verksamhets- och arbetsmiljöbehov för personalen, säger förbundets ordförande Lena Nitz.

Framför allt är det förändringar av periodplanering och tidsförskjutning av arbetstiden som skulle påverka många medlemmar negativt. Därför säger förbundet nu nej till det slutbud man fått från Rikspolisstyrelsen.

Det var i det centrala avtalet för perioden 2010-2012 som parterna kom överens om att göra en slutlig uppföljning av polisernas arbetstidsavtal. Det arbetet har gjorts av en särskild arbetstidsförhandlingsgrupp inom Polisen, där både arbetsgivarföreträdare och fackliga representanter funnits med. Syftet var bland annat att identifiera arbetsmiljörisker i samband med avtalet och anställningsvillkor som inte motsvarar verksamhetens krav.

Ambitionen från förbundet har varit att hitta lösningar på de problem som framförallt drabbat medlemmar som har skiftestjänstgöring dygnet runt, året runt. ”Polisförbundets uppfattning är att innehållet i det slutbud som arbetsgivaren presenterat inte är i närheten av att uppnå de förändringar i avtalet vi vill ha.” skriver man på förbundets hemsida.

Läs mer på polisforbundet.se

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst