Annons
Annons

Ny Säpochef utsedd

8 juli 2012, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Anders Thornberg blir ny Säpochef. Modernisering av organisationen och flytt till det nya högkvarteret i Solna ingår i hans arbetsuppgifter.

Nya Säpochefen Anders Thornberg har varit tillförordnad chef för Säpo sedan Anders Danielssons avgång. Tidigare har han arbetat som operativ chef, informationschef och spanare på Säpo. Sammanlagt har han varit anställd inom polisen i över 30 år.

Till TT säger Thornberg att han ser ett öppnare Säpo som en viktig fråga att driva.

– Men det finns också gränser. Vi måste behålla de hemligheter som är viktiga för att lyckas i vårt professionella arbete. Är vi för öppna kan vi underlätta för en angripare, säger Anders Thornberg till TT.

Justitieminister Beatrice Ask säger till TT att det finns flera viktiga utmaningar för Anders Thornberg. Organisationen ska moderniseras och både den nationella och internationella samverkan ska utvecklas. Dessutom väntar en fysisk flytt av verksamheten till de nya lokalerna som byggs i Solna.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst