ANNONS:

ANNONS:

 

Ordförandeord

När det man längtat till inte blir som man tänkt sig

Lena Nitz, ordförande

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 3. Den delas ut i juni till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Ny Säpochef utsedd

Publicerad 2012-07-08

Aktuellt Nya Säpochefen Anders Thornberg har varit tillförordnad chef för Säpo sedan Anders Danielssons avgång. Tidigare har han arbetat som operativ chef, informationschef och spanare på Säpo. Sammanlagt har han varit anställd inom polisen i över 30 år.

Till TT säger Thornberg att han ser ett öppnare Säpo som en viktig fråga att driva.

– Men det finns också gränser. Vi måste behålla de hemligheter som är viktiga för att lyckas i vårt professionella arbete. Är vi för öppna kan vi underlätta för en angripare, säger Anders Thornberg till TT.

Justitieminister Beatrice Ask säger till TT att det finns flera viktiga utmaningar för Anders Thornberg. Organisationen ska moderniseras och både den nationella och internationella samverkan ska utvecklas. Dessutom väntar en fysisk flytt av verksamheten till de nya lokalerna som byggs i Solna.