Annons
Annons

Här är de fem som vill ha
en plats i förbundsstyrelsen

7 augusti 2012, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Fem personer är sugna på att ta över platsen i Polisförbundets styrelse efter Björn Kellerth, som lämnade sin post för att bli ny förhandlingschef. Kandidaterna – fyra män och en kvinna – kommer från Blekinge i söder till Norrbotten i norr. 

Fem personer är sugna på att ta över platsen i Polisförbundets styrelse efter Björn Kellerth, som har utsetts till förhandlingschef. Nu ska valberedningen fortsätta arbetet med att ta fram den kandidat som kan väntas få störst stöd på representantskapet i september.

När Björn Kellerth började som ny förhandlingschef på Polisförbundet i juli lämnade han sin plats som ledamot i förbundsstyrelsen. För att utse en efterträdare kommer det att hållas fyllnadsval på representantskapet, som är förbundets högsta beslutande organ.

– När tiden att nominera gick ut hade vi fått in fem namn – fyra män och en kvinna.  Några av dem har nominerats av flera förbundsområden, berättar Irene Rosell, som är sammankallande i valberedningen.

De nominerade är Anna Ramsten från Uppsala, Jonas Nimborn från Blekinge, Joel Gerdin från Östergötland, Fredrik Lundqvist från Halland och Torgny Olofsson från Norrbotten.

Nu fortsätter arbetet med att vaska fram det förslag som ska presenteras för representantskapet. Bland annat ska alla nominerade intervjuas av valberedningen. I slutet av augusti räknar man med att vara klara.

– Vi har också kontaktat förbundsstyrelsen för att ta reda på om det är någon särskild kompetens som de anser skulle behövas, säger Irene Rosell.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst