Annons
Annons
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Lön, lön, lön. Arbetstid. Och så lön igen.

Så kan man beskriva listan över önskemål om vad vi ska skriva om i Polistidningen. Det visade sig dels i läsarundersökningen vi gjorde nyligen och dels i alla uppslag vi får. Att det är en fråga som engagerar ser man också i den flod av motioner som strömmat in till förbundets representantskap – det högsta beslutande organet. Av de över 300 motionerna handlar en majoritet om just lön och arbetstider. För att inte tala om engagemanget som finns där ute hos er på arbetsplatserna, på Facebook och Twitter. Och det är klart att lönen är viktig – det är ju den man ska leva på!

För oss på redaktionen betyder det att vi ständigt bevakar löne- och arbetstidsfrågorna i någon form. Ibland blir det en notis i tidningen medan det andra gånger blir något mer.

Nu har Ossian Grahn tagit ett större grepp om just lönerna och intervjuat några vanliga poliser om hur de ser på lönen, arbetets värde och innehåll. Han har också intervjuat den nytillträdde förhandlingschefen Björn Kellerth om hur förbundet arbetar för att medlemmarna ska få en rättvis lön. Spännande läsning, tycker jag och hoppas att ni tycker likadant.

Hör gärna av er med synpunkter och reaktioner.

Anna Hjorth
Chefredaktör
Tel 08-676 97 35

Ämnen i artikeln

Detta är Redaktörens rader. Åsikterna är skribentens egna.

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst