Annons
Annons

Aspirantplaceringarna klara

30 maj 2013, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

85 procent av de blivande polisaspiranterna fick sina förstahandsval tillgodosedda vid placeringen, en minskning mot tidigare.

85 procent av de blivande polisaspiranterna fick sina förstahandsval tillgodosedda vid placeringen, en minskning mot tidigare.

Då Rikspolisstyrelsen (RPS) för tredje gången ansvarade för placeringen av aspiranter fick 85 procent av 388 sökande sitt förstahansval tillgodosett. Tidigare har 90 procent av de studerande placerats utifrån sitt förstahandsval.

– Försämringen beror på att antalet platser i populära Västra Götaland har minskat från 60 till runt 20. Dessutom hade många Halland som andraval och där finns det inte så många platser, säger Rafael Kiersz, HR-strateg på RPS.

De studerande får rangordna sina önskemål från 1 till 4. 31 stycken (8 procent) placerades enligt sitt andrahandsval. 6 studerande (knappt 2 procent) placerades enligt tredjehandsvalet och lika många enligt sitt fjärdehandsval. 16 studerande (4 procent) fick inget av sina val tillgodosedda och placerades vid myndigheter som hade platser kvar.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst