Annons
Annons

Pusts framtid ska
utredas ytterligare

29 maj 2013, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Det är inte säkert att det går att komma tillrätta med problemen med polisens nya utredningsstöd Pust Siebel.

Det är inte säkert att det går att komma tillrätta med problemen med polisens nya utredningsstöd Pust Siebel. Det framgår av en intervju med Lars Lindahl, chef för Polisens verksamhetsstöd, i dagens Computer Sweden.

Att nya Pust har stora problem med bland annat extrema avrapporteringstider är väl känt. Men vad som gör att systemets framtid ifrågasätts är att allt polisen gör behöver loggas – något som inte stöds i standardversionen av Oracles Siebelsystem. Anpassningarna som krävs gör att vinsten med att använda ett standardsystem äts upp, något som konstaterats i en rapport som IBM tagit fram åt Rikspolisstyrelsen.

Den rapporten ska nu kompletteras, för att närmare bena ut hur mycket Pust avviker från Oracles standardprodukt – och om systemet egentligen måste avvika så mycket, för att hålla måttet. I juli ska upphandlingen av rapporten vara klar och i september väntas svaret på frågan om Pusts framtid.

Lars Lindahl ser enligt Computer Sweden tre möjliga utvägar:

  • Att Polisen lever med avvikelserna.
  • Att Oracle anpassar sitt standardsystem.
  • Att Siebel skrotas som plattform för Pust.

– Att man skulle skrota det är inte sannolikt, men inget kan uteslutas. Det här systemet ska vi leva med i många år, säger Lars Lindahl till Computer Sweden.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst