Annons
Annons

SKL hänger i luften inför 2015

24 maj 2013, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Först i höst väntas regering och riksdag fatta beslut om huruvida Statens kriminaltekniska laboratorium ska vara en del av den sammanslagna polismyndigheten, eller inte.

Den osäkerheten gör det svårt att driva det förändringsarbete som krävs. Det konstaterar polissamordningen i en text om 21 maj, då Thomas Rolén och hans genomförandekommitté besökte SKL i Linköping.

Bland representanterna för SKL rådde stor enighet: Statens kriminaltekniska laboratorium bör vara en del av den nya Polismyndigheten. Detta bland annat för att säkerställa att det forensiska arbetet hänger ihop ”från förste polismans åtgärder på brottsplats till den mest avancerade laboratorieverksamheten vid SKL.”

Flera företrädare för SKL uttryckte önskemål om att man skulle påbörja ett samarbete med kommittén, så att man var förberedd på ett eventuellt beslut om en sammanslagning.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst