Annons
Annons

Pust-datorer får
lämnas i radiobilen

20 december 2013, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

En poliskommissarie varnades av Personalansvarsnämnden sedan åtta datorer stulits ur hans tjänstebil. Detta, som vi noterade i senaste numret av Polistidningen, har väckt en del frågor.

En poliskommissarie varnades av Personalansvarsnämnden sedan åtta datorer stulits ur hans tjänstebil. Detta, som vi noterade i decembernumret av Polistidningen, har väckt en del frågor.

Poliskommissarien hade lämnat datorerna, tillhörande arbetsgivaren, i den låsta tjänstebilen i cirka tio minuter när de blev stulna. Pan motiverade varningen med att bärbara datorer aldrig får lämnas utan uppsikt utanför arbetsplatsen enligt RPS föreskrifter. En låst bil eller ett hotellrum anses inte vara säkert nog.

Vad innebär då detta för poliser i yttre tjänst, som ofta nödgas lämna it-utrustning i radiobilen när de är ute på jobb? Blir de också varnade om någon stjäl utrustningen?

Frågan går till Fredrik Westin, Polisförbundets ombudsman i rättsfrågor.
Han berättar att Pans beslut inte tar sikte på sådan verksamhet där mobil it-utrustning hör till polisens eller fordonets ordinarie utrustning, där ett förbud  mot att lämna kvar it-utrustningen i bilen typiskt sett skulle försvåra arbetet.
–De poliser som ingår i sådan polisverksamhet där det inbegrips ett användande av en dator i eller i anslutning till bilen, ska inte behöva vara oroliga för en disciplinpåföljd för att en dator lämnats kvar i bilen, säger han till Polistidningen.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst