Annons
Annons

Han håller koll på utbetalningarna

16 januari 2014, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Utåt är Polisförbundet Östergötlands kassör Håkan en doldis som få känner till. Men för styrelsen är han livsnödvändig.
– Det blir ju inte så mycket verksamhet om det inte finns några pengar, säger han.

Utåt är Polisförbundet Östergötlands kassör Håkan en doldis som få känner till. Men för styrelsen är han livsnödvändig.
– Det blir ju inte så mycket verksamhet om det inte finns några pengar, säger han.

Vad gör en kassör?
– Det är det fler som undrar … Jag ser till att ekonomin i föreningen sköts, att det som ska betalas faktiskt betalas och bokförs på rätt sätt, och att medlemsregistret är så uppdaterat som möjligt.

Vad är en typisk uppgift?
– Att någon i styrelsen har åkt privat bil till ett möte och kommer till mig och vill ha ersättning för det. Då betalar jag ut pengar till den personen och bokför det som en kostnad på rätt ställe. Jag sköter all bokföring själv efter att ha gått Polisförbunds kassörsutbildning i tre dagar. Sen har jag ett webb-baserat bokföringssystem till hjälp, det är jag väldigt glad för.

Vad är svårast?
– Att lära sig jobbet någorlunda så att man klarar vardagsrutinerna, jag hade ingen erfarenhet av det här. Det är lite nervöst när listorna ska skickas till Nordea för att medlemsavgifterna ska dras en gång i månaden. Om det blir fel blir ju konsekvenserna ganska stora, det är ju ändå över 700 medlemmar.

Hur mycket tid tar uppdraget?

kassören håkan

Ålder: 38.

Fackligt uppdrag: Kassör i Polisförbundet Östergötland sedan 2011.

Förbundsområde Östergötland
Antal medlemmar: 737.

Antal förtroendevalda: Runt 50.

– Det är en väldigt bra fråga, jag vågar inte räkna på det. Men det tar absolut några timmar i veckan. I slutet och början av året blir det betydligt mer eftersom vi betalar arvoden till styrelsen då, deklarationer till Skatteverket ska in och så vidare. Jag får inte använda någon arbetstid till det här, så det blir mycket på fritiden.

Är du en doldis?
– Ja lite, ha ha. Inte i styrelsen, den är ju ganska beroende av att det jag gör fungerar. Men mot medlemmarna är jag nog en doldis. I och med att jag har tagit på mig det här hinner jag inte ha så mycket kontakt med dem.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst