Annons
Annons

Tre frågor till Anna Nellberg Dennis…

9 maj 2014, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Anna-Nellberg…ordförande i polisfackliga nätverket Eurocop som nyligen hade vårmöte i Vilnius, Litauen.

…ordförande i polisfackliga nätverket Eurocop som nyligen hade vårmöte i Vilnius, Litauen.

Anna-NellbergTemat på vårmötet var mångfald.
Hur yttrade sig det?

– Vi hade talare och workshops som handlade om hur vi kan skapa en säker arbetsplats för alla polisanställda oavsett till exempel kön, religion eller sexuell läggning. Bland annat föreläste representanter för European Gay Police Association.

Vad fick temat för mottagande bland
de olika ländernas representanter?
– Det är väldigt olika i frågor som rör HBTQ. Där har vi en lång väg att gå. Vissa, till exempel Sverige, Nederländerna och Storbritannien ligger i framkant men många har väldigt långt kvar.
– I vissa diskussioner blev jag både arg och ledsen. Bland annat var det en kommentar om att ”det är väl okej med homosexuella bara vi får skämta om dem”. En annan sa att de inte hade några problem med homosexualitet i poliskåren – eftersom det inte förekommer.

Varför är den här frågan viktig?
– Det handlar om alla människors lika värde. Om inte vi poliser kan stå för det så har vi ett stort problem.  Det är ett långsiktigt projekt, men jag kan säga att sammarbetet med European Gay Police Association bara har börjat.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst