Annons
Annons

Nytt omställningsavtal
på statliga området

20 augusti 2014, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

I slutet av juni tecknades ett nytt omställningsavtal för statligt anställda.

Villkoren för fast anställda som blir uppsagda på grund av arbetsbrist är i stort sig lika även från 1 januari 2015. Till skillnaderna hör att ramtiden, den tid under vilken man har rätt till stöd, är fem år, till skillnad mot sju år enligt det tidigare avtalet.

Under en övergångsperiod finns möjlighet till pensionsersättning: Den gäller anställda som delges uppsägning på grund av arbetsbrist senast 31 december 2014, har varit anställda i minst tio år och har mindre än fyra år kvar till pensionen.

Avtalet gäller hela det statliga området och är inte specifik för Polisen. Enligt Polisförbundets förhandlingschef Björn Kellerth kommer dessa regler om pensionsersättning inte gå att tillämpa när det gäller verksamhetsövergången till den nya Polismyndigheten.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst